Uppdaterad 2011-08-14
Lördag 3:e september
Kl. 10.00-17-00
I WELUX lokaler
entré vid
Lager 157/Shoe shop Outlet
Tanken på en svensk whisky, gjord enligt konstens alla regler, föddes i äkta alhoholdimmor
en afton när en isbelagd altan äntligen var färdigskottad och Sälen låg som en underskön
Musse Pigg-kuliss framför åtta civilingenjörers ögon.
Ingen minns idag riktigt vem
som egentligen sa det först:
- Varför finns det ingen riktigt maltwhisky i Sverige?
Bara
att frågan blev hängande där i den hisnande utsikten en stund, som en andes dräkt,
en reva i vardagen, ett uppmanande pekfinger, en framtidsdröm - vad ni vill.
Det
var knappast åtta sommelierer som samlats till ett noga genomtänkt planeringsmöte.
Det handlade snarare om en spontan hjärnstorm, ett hugskott som blev en tankelek,
som blev ett projekt, som så småningom blev en besatthet.
För om ingen nu hade gjort
en svensk whisky förut, varför inte undersöka varför?
Och om det nu faktiskt skulle gå, varför då inte göra en själv?